COUNTDOWN


Hejsan! Dagarna rullar på rätt bra här borta och består mest utav plugg och träning. Varvar simning med styrketräning och löpning på bandet. Har ett quiz i Astronomi på onsdag nästa vecka så försöker gå igenom allt material till den innan i övermorgon då jag får finbesök från Sverige ❤️ Har räknat ner i flera veckor så det ska verkligen bli hur kul som helst..!RECESS WEEK PT.4 - BOHOL


Vi hyrde en chaufför en hel dag för 1800:- PHP (ca 320 SEK, med lite förhandling..) och åkte upp till Bohol. Jag och Hanna hade gjort lite research innan och visste vilka ställen vi ville åka till, annars så har ofta chaufförerna en viss rutt och massa stopp som dom normalt kör.
 
Vi startade dagen med att åka Superman Zipline i Loboc! Det var riktigt häftigt, man låg ner i en sele och åkte linbana över en flodravin. Som högst är det 120 meter ner till marken och det känns kan ja lova! Har tyvärr inte så mycket bilder därifrån (tyvärr ingen på själva ravinen) men ett par iaf. Att åka zipline båda vägarna kostade 350 PHP.
 
 
Lite höga på adrenalin åkte vi sedan vidare till Bamboo Hanging Bridge, vilket var precis vad det låter som; en hängbro i bambu. Kostade 20 PHP vilket inte är nånting alls. Lite läskigt eftersom att man såg genom bambum när man gick plus att den var lite ostabil. Väldigt turistig grej men det var väldigt fint där!
 
 
Nästa stopp på äventyret var Tarsier Conservation Area där man kunde få se små spökdjur. På bilder kan dom se lite läskiga ut men i verkligheten var dom hur söta som helst när dom tittade på en med sina överdimensionerade ögon. Tror de kostade 50 PHP per person att gå in, men då fick man hjälp med att hitta dom i träden vilket var rätt svårt annars. 
 
 
Efter detta var det dags för Chocolate Hills vilket är en måste-göra-grej när man väl är på Bohol. Saken är att det har skapats ett kulligt landskap vilket i sig är lite fascinerade. I övrigt så är det en väldigt turistig grej, men det var fint! Inträde kostade 50 PHP per person. 
 
 
Efter chokladkullarna väntade en rätt lång bildfärd. Vi hade nämligen sett ut ett vattenfall (Pahangog Twin Falls i Dimiao) vi ville åka till och chauffören lät lite tveksam vilket var förståeligt såhär i efterhand. Det var en hel längs grusväg och byarna blev bara mindre/färre och allt primitivare. Tillslut så tog vägen slut och vi skulle fortsätta till fots. Våran chaufför fixade en "guide" som traskade iväg med oss i flipflops. Väl framme så var det SÅ värt resan. Vi var definitivt dom enda turisterna och blev utstirrade därefter. Det hängde massa locals vid fallen, spelade musik och hoppade från klipporna. Riktigt härligt ställe!
 
Utsikten påvägen tillbaka till bilen var inte heller så dum..!
 En lång och händelserik dag som framförallt var väldigt minnesvärd! 
 
 

ALONA BEACH SUNRISE


En liten throwback till när jag och Hanna klev upp 05:30 sista morgonen för att titta på soluppgången på Panglao, helt underbart och så värt det!
 
 
Upp