THE END OF A JOURNEY


Fredagen den 3e juni satt vi oss på planet tillbaka till Sverige efter 5 månader på vift. Suget att resa hade inte minskat de minsta, snarare tvärtom. Men roadtrippen hade inte varit densamma utan denna brud. Vi är rätt olika men ändå lika. Kan vara rakta och ärliga, har inga problem att göra saker på varsitt håll. Och jag överlevde utan sammanbrott trots att vi typ aldrig planerade mer än två dagar i förväg. Jag vet inte vem annan jag hade kunnat göra detta med bättre. Asien var kul men detta var bäst. Tack Josefine!
 
 

ALCATRAZ


Redan innan resan hade vi pratat om att åka ut till den gamla fängelseön Alcatraz. Eftersom vi som vanligt inte hade bokat biljetter i förväg så googlade vi så att tangetbordet glödde och hittade tillslut en lösning. Varje morgon kan man köa för ett visst antal extrabiljetter till dagens första tur ut till ön. Så, tidigt morgon fick det bli! Kvällen innan kikade vi filmen Flykten från Alcatraz för att komma i stämning. 
 
Ute på ön fick vi bandspelare och headsets så vi själva kunde guida oss runt vilket var skönt. Man kunde pausa när man ville och slapp hänga med en stor turistgrupp. Riktigt fränt att ha varit där!
 
 
 
 
 
 
 
 
Roadtrip USA, San Francisco | Alcatraz, Roadtrip, San Francisco, USA | | Kommentera |

SAN FRANCISCO


Vi rullade in över Golden Gate Bridge söndakvällen den 29e maj, vilket också va typ det enda vi såg av den bron. Hyrbilen skulle lämnas in dagen efter och på fredagen skulle vi hoppa på flyget hem till Sverige igen. Vi bodde på Pacific Trandwinds Hostel som låg precis på gränsen mellan chinatown och finansdistriktet. Därifrån kunde man promenera längs Columbus Avenue ner till Fisherman's Warf utan problem. Det var rätt skönt att ha flera dagar i SF och kunna ta det lugnt. Det fanns ingen stress i att behöva se och göra massa speciella grejer. Det blev en hel del promenader, SF är verkligen en vacker stad! Vi hade rätt bra väder så de flesta dagar låg vi i nån park, läste böcker och kikade på folk som passerade. En riktigt bra avsutning på resan.
 
 
Karl the Fog hängde över Golden Gate heeeela tiden så mer än såhär såg vi aldrig..
 
Utsikten från Vallejo/Taylor Street
 
Grace Cathedral. Vi passerade den på en kvällspromenad men gick tillbaka dagen efter och fick möjligheten att njuta av insidan också.
 
En av kvällarna lyxade vi till det med att käka seafood på Fisherman's Warf. Valet föll på Joe's Crab Shack. Alltså, det var så gott! Vi åt och åt och åt... Kan lova att vi va mer än nog mätta efteråt. 
 
 
 
 
 
Palace of Fine Arts som ni råkade snubbla över på en prommis. Delade en flaska vin i parken i det fina vädret!
 
 
Vi gjorde även en tripp till Alcatraz, mer om de i nästa inlägg..!
Roadtrip USA, San Francisco | Roadtrip, San Francisco, USA | | Kommentera |
Upp