1 VECKA KVAR


Dagarna avlöser varandra här i Lycksele. På nyår åker jag dock ner till Umeå och stannar tills jag flyger till Stockholm på söndagkväll. Allt känns fortfarande lite overkligt trots att resväskan i stort sett är packad och det mesta är fixat. Känns iallafall väldigt skönt att jag inte ska flyga iväg ensam. Det som är kvar mest är planeringen av USA-resan. Eftersom både jag och Josefine har levt lite i förnekelse senaste veckorna så har det kommit av sig lite. Men de ska nog ordna sig!22 DECEMBER


Lägenheten på Rullstensgatan är utstädad. Har åkt hem till Lycksele över julen. Det är verkligen nära nu, mindre än två veckor kvar. Är helt övertygad om att jag lever i förnekelse för hur mycket jag än pratar med folk om resan så känns det inte alls som om det är på riktigt. Inatt drömde jag dock att jag missade flyget. Vaknade upp och va hur stressad som helst. 

Hursomhelst. Igårkväll hade vi Lilla Julafton med min moster, mina kusiner och morfar. Mamma hade gjort en jättegod älggryta, det spelades julklappsleken och sen blev det efterrätt. På julafton blir det vi i familjen och mormor, lugnt och skönt med andra ord. 19 DAGAR TILL AVRESA


Idag har jag bokat flygbiljett ner till Arlanda, bokat boende över natten där, avslutat mitt mobilabbonemang och fortsatt packa ur lägenheten. Det är verkligen inte länge kvar nu. Fyra dagar kvar i Umeå och sen Lycksele över jul. Blir en snabbvisit här i Umeå igen eftersom jag ska fira nyår här. 
 
För några dagar sen fick jag ett mejl från NTU med ett 7-sidigt PDF-dokument inför ankomsten till Singapore. Saker att tänka på, hur transportsystemen fungerar, när det är rundtur på campus och så vidare. Lever lite i förnekelse för tillfället, mest för att trycka undan stressen och ovissheten. Allt som är nytt och osäkert känns såklart läskigt men samtidigt har jag väntat på detta i ett år nu!
 
 
Upp