KURSER


Nu är äntligen allt inskickat! Bara att vänta på svar från NTU nu då. Tänkte dela med mig vilka kurser jag har sökt! Man skulle söka tio kurser men väl där kommer jag läsa fem eller sex stycken. Min tanke är att bara läsa roliga kurser, inge fysik med andra ord. Jag har sökt fyra träningskurser; två praktiska (styrketräning och konditionsträning) och två teoretiska (träningspsykologi och tillväxt & motorisk utveckling). Aspeppad på dom!! Sen ha ja även sökt att par flummiga kurser; Målning och "Happiness 101". Kanske inte det jag är mest intresserad av men de lät ju lite kul :) Har sökt en introduktionskurs i psykologi, en kurs i astronomi, webbdesign och även en i vetenskapshistoria. Känns som lite spretiga kursval men vi får ju se vad som blir kvar när NTU har sagt sitt. Åh, längtar massor!
 
 

NEW WEEK


Måndag morgon. En ny vecka är igång och massa saker på schemat. Två inlämningar i plugget idag, träning med IFK Umeås skidungdomar på imorgonkväll, begravning på fredag och läger med IFK Umeå i helgen. Innan onsda ska även ansökan till Nanyang in, men den är i stort sett klar så det är bara att trycka på 'submit'-knappen :)
 
Annars då? Heijne har varit här i Umeå och hälsat på mig och Josefine i helgen och vi har haft massa skoj. Tvårätters hemma hos mig på fredag med efterföljade bio. På lördagen scoutade vi Umeås secondhandutbud och alla fick med sig lite "nytt" hem. På kvällen va de Öppen Ingångs inspark med traditionsenlig förfest hos mig. Kul att få klä upp sig lite extra ibland. Söndagen bjöd på bakishäng och storstädning av lägenheten.
 
Nu är det dags att ta tag i plugget!
 
Mina två favoriter
 
 

STIPENDIER


Ett hett tips för alla som funderar på att dra utomlands och plugga är att söka stipendier! Det finns hur många stipendier, stiftelser och fonder som helst som man kan söka. Ofta ska man uppfylla vissa kriterier för att få söka ett visst stipendie men det innebär också att de ofta inte är så många att konkurrera mot. Bästa sättet är nog att googla sig fram eller höra med föräldrar eller släktingar om dom vet av något. 
 
Jag hade själv googlat och kollat runt en hel del och pratade om det med mina föräldrar. Nån dag senare kom pappa hem med två olika blanketter där man kunde söka pengar om man var "avkomma" till anställda på hans jobb. Stipendiet gavs till studerande som kommit till en "milstolpe" i utbildningen, exempelvis utlandsstudier. Så jag fyllde i allt, bifogade mitt universitets bekräftelse på att jag blivit nominerad till platsen och skickade in. Pappa hade sagt att nog kunde få upp mot 15 000-20 000 men själv trodde jag väl mer på typ 2 000. Dehär kommer låta lite knäppt, men på min födelsedag (efter allt paketöppnande och mitt i tårtätningen) så ger pappa mig sin mobil för att visa ett mejl. I meljet läser jag att kommer få stipendiet och därmed 35 000 kronor! Så man kan säga att det va en riktigt bra födelsedagspresent. 
 
Med min lilla historia vill ja bara säga att det alltid är värt att söka, man har inget att förlora!
 
 
Upp