HOLMÖN


I födelsedagspresent fick jag en övernattning i Berguddens Fyrvaktarbostad på Holmön av Joakim! Vi åkte med färjan ut klockan 16, riktigt ordentliga vågor på havet. Var typ som att åka berg- och dalbana i 50 minuter. Väl framme så cyklade vi ut till Bergudden och installerade oss på rummet. Hur fint som helst! Blev helt kär i sängen och utsikten. 
 
Berguddens fyr och fyrvaktarbostad
 
Vi käkade middag som vi hade med oss, bäddade sängen och lyssnade på musik. På kvällen delade vi en flaska vin till brieost, kex och vindruvor som Joakim hade fixat och spelade kort. Vi var ute en sväng i solnedgången, det blåste dock rätt ordentligt så det blev ingen lång stund. Försökte kolla en film i sängen sen men vi var alldeles för trötta, haha!
 
 
Vi vaknade efter att ha sovit hela 10 timmar, kan ha varit den sköna sängen eller tystnaden eller vinet kvällen innan..  Joakim hade beställt frukost som fanns i kylen redan när vi kom på lördan. Dom hade ordnat så fint med allt i små glasburkar. Surdegsbröd bakat på ön, hemgjord rabarbersmarmelad och ägg från höns på ön. Grekisk yougurt med blåbär och ekologisk granola. Allt var hur gott som helst dessutom!
 
 
Resten av dagen strosade vi runt. Cyklade in till Byviken och promenerade runt Trappudden till Trappsand och tillbaka. Vi hade sån tur att det endast regnade på natten, att de sen blåste på dagen gjorde inte så mycket. 
 
 
När vi ledsnade på blåsten på eftermiddagen gick vi till Novas Inn och tog en kaffe och delade på en chokladboll. Ägaren kom och tände eld i kaminen och från vårt fönsterbord såg man ut mot havet och horisonten. Tog påtår och läste lite ur min bok som jag hade med mig.
 
Klockan 17 gick färjan tillbaka, lugnare på vattnet denna gång. Huvudet var alldeles utvilat, noll stress i kroppen och så lycklig. Helt klart en av dom mysigaste helgerna vi haft tillsammans! ❤️
Holmön | Berguddens Fyr, Holmön, Trappsand, Trappudden, Umeå | | Kommentera |

PRAG PT. 1


I höstas så åkte jag och några kompisar lite spontant till Prag! På torsda förmiddag den 20:e oktober flög vi från Umeå med mellanlandning på Arlanda såklart. Slank ner nån öl såklart. 
 
 
Vi landade i Prag kring 14:30 och blev upphämtade. Boendet hade vi bokat på AirBnB och flygtransern bokade vi via dom som hyrde ut lägenheten, då fick vi nycklarna i samma veva! Lägenheten låg i gamla stan på adressen Jilska 4. 
 
 
Efter att ha promenerat runt i stan en del så blev det öl och lite dart-spel på ett ställe på kvällen!
 
 
Morgon efter så krigade vi oss upp för att se solen gå upp över Karlsbron. Några av oss va rätt bakis men det var såååå värt det. Riktigt fint! Det är inte lika trångt på bron så tidigt heller vilket är rätt skönt. 
 
 
Vi fortsatte sedan med frukost (och öl) och sen gick vi vidare upp mot en stor park vid klostret. Strosade runt och dummade oss i vanlig ordning. 
 
 
Lite senare så började vi bli hungriga så vi tog första bästa ställe vid klostret. Där blev det gulaschsoppa i bröd och öl, såklart. Vi var även en sväng upp mot borgen men det var så lång kö in att vi promenerade hemåt igen istället!
 
 
Fina Prag
 
Smal gränd ned från borgen
 

THE END OF A JOURNEY


Fredagen den 3e juni satt vi oss på planet tillbaka till Sverige efter 5 månader på vift. Suget att resa hade inte minskat de minsta, snarare tvärtom. Men roadtrippen hade inte varit densamma utan denna brud. Vi är rätt olika men ändå lika. Kan vara rakta och ärliga, har inga problem att göra saker på varsitt håll. Och jag överlevde utan sammanbrott trots att vi typ aldrig planerade mer än två dagar i förväg. Jag vet inte vem annan jag hade kunnat göra detta med bättre. Asien var kul men detta var bäst. Tack Josefine!
 
 
Upp