GETOSTPAJ

Tips, Vardag

Har varit en rätt produktiv dag idag. Försökte sova ut men vaknade 8 idag igen, typiskt. Men har istället hunnit skicka lite jobbansökningar inför våren, skapat ett dokument för min rapport och en projektsida mot mina handledare för exjobbet. Fastnade även på Hemnet en stund, hehe. Finns riktigt fina lägenheter häromkring! På eftermiddagen åkte jag ut på Maxi i Solna och handlade samt slängde in en tvätt när jag kom hem igen. 
 
Veckans mat-prepp blev getostpaj! Riktigt gott blev det faktiskt, hade aldrig testat förut. Har blivit mer och mer vegetariskt för mig på senaste tiden utan att det egentligen varit tänkt. Ibland för att det är billigare och ibland för at det är godare. Av denhär pajen blev det 9-10 portioner för mig!
 
Pajdeg8 dl vetemjöl, 300 smör, 1 dl vatten
Fyllning: 800 g fryst bladspenat, ca 20 soltorkade tomater i olja, 400 g getost, 1 burk kalamon-oliver
Äggstanning: 7 ägg, 7 dl mjölk, salt & peppar
 
Låt pajdegen vila i kylen en halvtimme innan den kavlas ut i långpannan. Sen får den gärna stå i kylen en stund till innan den förgräddas i 10 minuter på 225 grader. Fördela ut fyllningen över pajskalet och se till att krama ur vattnet ur bladspenaten innan. Häll över äggstanningen och in i ugnen i ca 30 minuter. Blev jättegott att ringla lite honung över och har man pinjenötter eller valnötter kan man nog stö över lite!
 
 
 
| |
Upp