RECESS WEEK PT.3 - CEBU/PANGLAO

Resor

Vi lämnade som sagt Boracay efter fem dagar och flög från Kalibo till Cebu där vi hade bokat en natt på ett lite finare hotell som låg rätt nära hamnen, Bayfront Hotel. Det var riktigt skönt att komma till ett rent och snyggt rum efter fem nätter med myror och sand i sängen.. Efter att ha dumpat väskorna på rummet gick vi en sväng till shoppingcentret som låg precis bredvid, käkade middag och strosade i lite butiker. Resten av kvällen spenderades med att ligga i VARSIN säng, äta choklad och kolla på filmen Cinderella som råkade gå på tv.
 
Efter en natt UTAN en överdrivet högljudd AC åt vi en efterlängtad frukostbuffé innan de var dags att ta färjan ner till Panglao!
 
 
Färjan (vi åkte SuperCat för 400 PHP) gick vid nio till Tagbilaran och tog två timmar, sen blev det taxi i ca 40 minuter ner till Alona Beach på Panglao. Vi bodde våra fyra nätter på ett ställe som hette Paragayo Resort, riktigt mysigt ställe! Frukosten blev oftast nere på stranden, väldigt bra sätt att starta dagen på. En av dagarna hyrde vi en chaufför och åkte på lite äventyr, men det får bli ett eget inlägg!
 
 
Vi hängde mest på stranden om dagarna, en dag hyrde en snorklingsutrustning och simmade runt. Självklart så åt vi massa mat också. Det fanns inte lika speciella restauranger här som på Boracay men en hel del god mat hann vi äta ändå. Ett ställe som var riktigt bra var Bohol Bee Farm som hade en kort men tilltänkt meny med närproducerad honung som genomgående röd tråd. Hanna åt deras burgare som var riktigt bra! Dom hade även en butik samt en hemmagjord kulglass i massa underbara smaker, sjukt prisvärt dessutom. Helt klart ett måste på Panglao!
 
Nachosallad på Oasis Beach Resort
Frukost på Mr Diver
Bästa frukosten på Hayahay
 
Sista kvällen åkte vi tricycle ut till Linaw's Pearl Restaurant och åt middag PÅ stranden i solnedgången tillsammans med en svensk kille som vi hade träffat nån dag innan. Helt magiskt.
 
 
Slänger in lite diverse "vardagsbilder" till er...
 
BUDGET
Flyg Kalibo-Cebu:186 SEK
Flyg Cebu-Singapore: 3420 PHP
Boende: 550 SEK
Terminalavgift 750 PHP 
Fickpengar 9 000 PHP
| |
Upp