Lägret i Arvidsjaur

Har uppdaterat hyfsat ändå, men inte riktigt tillräckligt. De första dagarna bestod till största del av träning, mat (eller..?) och läsa Eclipse. När boken tog slut tog tv:n över. På torsdakvällen hade vi 'sociala aktiviteter' med Norskarna. Va på dåligt humör under dagen och inte alls pepp på de. Vi höll till nere i matsalen och blev uppdelade i 8 grupper. I mitt lag var det jag, Johan S, Max, Petter och Rolf Einar. Vi skulle göra olika samarbetsövningar, lösa gåtor (höballer xD ) och göra kroppsskulturer. Vi bestämde oss direkt för att satsa på vinst och det gick vägen! Vi, lag 6, vann och fick några pingvinstänger var :) Heslt plötsligt var humöret på topp!I matsalen under de sociala aktiviteternaLN & jag vallar för fullt!


Fredag tog vi lite sovmorgon, till 8, åt frukost och låg å vila till 10. Jag, Linnea N och Linnea J for ut och åkte lördagens tävlingsspår bland annat. Petter knäckte en stav och vi var snabbare än skyltuppsättargubbarna! Tillbaka till stugan och duscha, sen vare lunch. Vi fick pasta med kassler och broccoli, bästa maten på hela veckan typ. Vi satt i matsalen en halv evighet typ, sen gick jag och LN på Dollar! Blev lite äventyr att hitta dit så fick plumsa i djupsnö och klättra över stängselgridar osv. ;) Men tillslut kom vi fram. Köpte varsin mössa (SVENNE, BITCH), grymt snygga! ;) Hitta lite julklappar, mysiga sockar, tigerbalsam, godis etc. Sen promenerade vi tillbaka, såklart me dom nya mössorna på, samma väg över grinden och genom snön.
När vi kom till stugan satt vi oss och pluggade, de gick väl sådär. Började även städa i stugan, Eve kom förbi en sväng. När klockan började närma sig 5 gick vi till norskarna. Vi hade nämligen tänkt gå ut och äta jag & LN. Vi tyckte att dom sociala aktiviteterna hade varit något bristfälliga så vi tog saken i egna händer. Efetr vi hade varit på Dollar gick vi och fråga 4 norrmän (Rolf Einar, Fredrik, Pål och dendär fjärde som jag aldrig lyckas komma på namnet på) om dom villa hänga med ut och äta! När vi hade förstått varandra bestämde vi att åka vid 5. Så vi gick till deras stuga, tydligen så hade dom norska tränarna inte trott på att vi bjudit ut killarna, så dom blev nästan förvånade över att se oss :P Vi packa in oss i Rolf Einars bil och åkte iväg. Efter många om och men blev det restaurangen Afrotite. Killarna åt kebabrulle och vi åt sallad. Började få ont i käkarna av allt skratt, ojojoj :P Dom försökte prata svenska ordentligt, Pål sjöng en sång om det svenska sprintlandslaget och Fredrik stoppade brödbitar i fickan. Att bara försöka förstå varandra när man pratade var nog roligt faktiskt. Satt där i över en timme, sen skjutsade dom oss till Bion i Arvidsjaur. Jag & LN skulle ju nämligen se Luftslottet som sprängdes ! Frågade om skjuts tillbaka, det blev lite flum och så for dom.. Vi gick in och satt oss i lobbyn, var lite tidiga. Efter ett tag kom Rolf Einar och Pål in igen, dom hade dåligt samvete över att bara ha lämnat oss, så gulligt :] Så jag fick Rolf Einars nummer för att kunna ringer efetr skjuts när filmen var slut :)
Bion var riktigt bra, det är uppföljaren till Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden. Var så rädd vid ett tillfälle att jag ryckte till så att jag fick ont i ryggen och huvudet, lite komiskt ;) (Ringde även till SötVickan innan bion började, vi behöde uppdatera viss information om man så säg). När bion va slut blev vi hämtade och skjutsade till campingen. Vi hamnade iaf i killarnas stuga, kollade på idol och startlistan inför tävlingen. Blev massa skratt och sms. Jag och LN ha lärt oss ett nytt norskt ord: gira . Vi tänker inte översätta eller förklara i vilket sammanhang ordet användes, alldeles för pinsamt ;P Efter en stund gick vi tillbaka till våran stuga, la oss under täcket och somnade leende.Snyggmössan från dollar ;) Linneas va gul med svart text: SVENNEMiddag på Afrodite


Idag, Lördag, steg vi upp 8 och åt frukost. De va bla. sylt med musligröt, mackor utan smör och delikatessyogurt. Städade klart i stugan innan föräldrarna kom och hämtade. Iväg på stadion för att åka spåret igen, värma upp och framförallt tävla. De ha varit omkring 0 grader varje dag under lägret men just idag var det ca -5 och snön var skarp och grovkorning. När tillräckligt med folk hade snurrat runt banan var det som socker på vissa ställen, skidskobana på andra. Men det var bara att gilla läget. Vi skulle åka en slinga på 3,8km skate. Killarna och äldre tjejer åkte flera varv på banan. Än fast det var kortare än van vid brukar åka så var banan tung. Allafall var det så i mina ben. Efter första rejäla stigningen vibrerade/skakade mina ben och det blev ostadigt utför. jag har försökt stå på utför på passen under veckan och det har känts bra. Men idag var det ett halt annat före så det var mycket svårare. Jag fegade lite i sista svåra utförslöpan men annars försökte jag parera så gått det gick och stod alltid på benen. Blev 13:e av 17 imål. Linnea blev 11, sju sekunder snabbare. Vann gjorde Maria Sundström och Eve blev 4:a! Efter tävlingen åkte jag & LN för att heja på killarna, LN skrek så hon blev hes, dom va så duktiga :)Fredrik vann sin klass, även Rolf Einar! Pål åkte fel pga av förvirrande spårvakter och förlorade 1-2 minuter :( Men han hamnade på 8:plats och fick pris ändå :)
Solen sken lite blygt över Arvidsajur idag, första dagen på hela lägret. Det var fint och jag är ledsen över att jag inte har någon kamera.. Det enda som har funnits till hands har varit mobilkameror vilket innebär rätt dålig kvalla. Men det får duga, har även kopierat lite av Linas bilder!
Efter prisutdelningar och ombyte på Gielas började vi åka hemåt. Jag körde våran nya bil hela vägen från Arvidsjaur och hem. Utan att somna, köra av vägen eller orsaka trafikkaos ;) Efter att ha packat upp grejerna här hemma åt vi pannkaka till middag och nu har vi nyss druckit lite glögg och ätit pepparkakor :) mums!Malin in actionJag och Linnea ska ut och heja!Prisutdelning i D17-18Prisutdelning i H19-20 (i alla klasser fick ca 30% pris)


Kommer kännas konstigt att återgå till det 'normala' livet efter lägret. Jag önskar verkligen att lägret hade varit 1-2 dagar till.. :/ men men.. Vi få hoppas att det inte blir länge till nästa gång!


puss ♥


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0